fbpx

Salariu Graphic Designer

Desi este al2lea articol pe aceeasi tema, am tot primit intrebari si vreau sa mai clarific cateva aspecte pe care cel mai probabil nu le-am explicat foarte clar aici, in primul articol (link) sau in articolul Vreau sa fiu graphic designer.

Am fost intrebata daca este necesara diploma de licenta:

Nu, nu este necesara diploma de licenta sau orice alta diploma pentru a fi Graphic Designer. Sigur ca este ideal sa ai o diploma, dar daca esti bun – diploma sigur nu este o piedica. Un nivel mediu de cunostinte iti aduce si primii clienti. Nu este absolut necesar sa ai studii superioare.

Am fost intrebata daca este in regula sa lucrezi in Canva (sau alte aplicatii de genul):

Nu, nu este in regula. Un profesionist lucreaza in Corel Draw, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop si alte softuri din suita Adobe, are cunostinte de baza si respecta niste reguli nescrise, face practica cateva ore pe saptamana pentru a evolua. Sigur mai sunt si alte variante de software, dar majoritatea lucreaza in suita Adobe.

Am fost intrebata daca este un job lejer:

Defineste lejer. Un grafician munceste ca oricare alt om. Ca un inginer mecanic, inginer electric si daca lucrezi de acasa. Dar nu este obligatoriu sa lucrezi de acasa. Asta decide angajatorul/clientul. Un graphic designer in Romania nu este cu nimic deosebit de un graphic designer din alta tara. Este o munca ca oricare alta, nu stai cu picioarele intinse si te uiti la Netflix.

author blog create creative
Graphic Designer Photo by Pixabay on Pexels.com

Salariu Junior Graphic Designer versus Salariu Senior Graphic Designer:

No idea. Depinde de prea multi factori ca sa pot da un raspuns. Poti castiga 1700 lei la fel de bine cum poti castiga si 1700 euro. Nu este ceva batut in cuie, depinde de cat de bun esti si unde lucrezi. La inceput de drum vei castiga evident foarte putin. Am primit si intrebari legate de: salariu graphic designer oracle, salariu graphic designer Bucuresti, etc, etc. Cred ca raspunsul este acelasi.

Am fost intrebata si…cat este salariul mediu:

Dar raspunsul este tot acelasi.

Cireasa

Vreau sa invat “grafica design” pentru un job in marketing online:

Marketing Online = (nu) grafica design – sper ca intelegeti formula matematica. Poti sa faci grafica si fara internet. Nu cred ca poti face si marketing online. Prin marketing online inteleg folosirea unor mijloace online de a promova anumite servicii, branduri. Marketing online faci prin social media, newsletter, seo, pr si probabil prin altele la care nu ma gandesc eu in acest moment.

Cam acestea ar fi pentru moment, dar cu siguranta voi face update la acest articol destul de curand. Sper ca nu am suparat pe nimeni si mult spor celor care isi doresc sa invete.

1 thought on “Salariu Graphic Designer”

  1. Pingback: Cat castiga un graphic designer? | AdnanaMatei.ro

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top