fbpx

5 pasi pentru a rezerva bilete de avion ieftine

Bilete de avion ieftine

Cea mai buna metoda pentru a achizitiona bilete de avion cat mai ieftine este sa le urmaresti constant, nu sa rezervi instant. Am calatorit destul de mult incat sa remarc ca nu prea exista niste reguli foarte clare. Ca sa ma conving, am adresat cateva intrebari cuiva din domeniu – nu puteam sa scriu bazaconii tocmai pe blogul meu.

Iata ce informatii am primit:

Urmareste zilele in care cumperi biletele

Destul de usor de dedus ca toata lumea rezerva in weekend. Programul de munca a 80% dintre persoane este luni-vineri. Cine organizeaza un city-break in timpul saptamanii? (eu)

Urmareste cursele

Este destul de cunoscut faptul ca cele de dimineata sunt mai ieftine pentru ca nimeni nu le prefera. Ne dorim sa plecam la finalul unei zile de munca si la intoarcere sa ne bucuram de ultima zi in intregime. Atunci platim mai mult.

Cel mai bine este sa le cumperi cu 3 saptamani inainte de zbor

Mereu am crezut ca este un mit, dar nu este. Acum ca stiu sigur, incep sa inteleg si de ce. Daca le cumperi anticipat – ai o garantie si un pret destul de mare. Daca le cumperi cu 3 saptamani inainte, platesti mai putin – iar planul lor este sa vanda cat mai multe. In acest fel, ultimele bilete ramase vor fi foarte scumpe pentru persoane care tin neaparat sa plece, dar nu si-au luat bilete in timp util. Asa o fi?

Cand? Marti sau miercuri

Cel mai probabil atunci au cea mai mica cerere, dar este in avantajul nostru.

De unde? De pe siteurile companiilor aeriene si meta search

Cred ca sunt foarte rare ocaziile in care noi cumparam bilete direct de la compania aeriana. Majoritatea deschidem Google si cautam. Nici aceasta optiune nu este gresita pentru ca in multe dintre cazuri ajungem sa folosim Meta Search, practic sa accesam si sa cautam in diferite motoare de cautare, fara sa fie nevoie sa intram pe fiecare companie aeriana in parte. Vom vedea toate rezultatele intr-o singura pagina. Cred ca este si cea mai folosita optiune.

Urmareste bloguri cu oferte de travel

Iata cateva exemple de bloguri pe care le puteti urmari: Travelator , Aventurescu, etc.

Eu sunt mare vanatoare de oferte, cu toate acestea nu pot planifica mai nimic si mereu trebuie sa rezerv last minute. Iata unde caut eu bilete:

*daca aveti un prieten care lucreaza pentru aceste platforme, trebuie sa il contactati pentru ca va poate face un discount.

Caut bilete unde imi doresc sa plec cam pe tot Google-ul – evident aleg cea mai avantajoasa optiune. Cateodata pur si simplu intru pe Esky si caut ce oferte au.

Este destul de simplu – Esky  – pe pagina gasiti tot felul de oferte. Apar poze cu principalele destinatii – majoritatea city-breaks, dar printre randuri gasiti si destinatii de long stay.

!Foarte important! Intrati Incognito pe browser pentru ca siteurile folosesc asa cunoscutele “cookies” si va dau preturi in functie de locatie si alte criterii. Cateodata un bilet New York – Bucuresti poate fi mai ieftin pe acelasi site daca localizarea nu indica de unde accesati site-ul.

Last minute si early booking nu sunt chiar o regula. De asemenea, va recomand sa cautati pachete cu tot cu cazare. De foarte multe ori sunt cea mai avanajoasa optiune.

Acestea fiind spuse – va invit sa cititi si articolul Cum sa gasesti cazare ieftina la orice hotel? . Enjoy!

 

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top