fbpx

Cum sa gasesti cazare ieftina la orice hotel?

Sunt foarte multe de spus – fiecare in meseria lui stie diverse tips and tricks care functioneaza mai in toate situatiile. Nu este un articol doar pentru cei care cauta cazare ieftina, dar daca se poate sa ai un tarif mai bun de ce sa nu profiti? Din acest articol o sa aflati ca nu cand este important, ci cum rezervi.

Negociaza tariful

Primul secret si cel mai important – orice tarif se poate negocia. Da, ai auzit bine! Desigur este mai greu sa negociezi la un hotel de lant pentru ca acestia au un plan tarifar destul de bine pus la punct, iar discountul nu va fi atat de mare. La un hotel individual si in special la hotelurile mici poti aplica aceasta strategie cu foarte mare succes.

Rezerva direct la hotel!

Intai trebuie sa faci un research, sa vezi ce hoteluri iti plac si ce tarife au in perioada in care vrei sa faci rezervare. Intra pe site-ul lor si verifica ce preturi au si apoi da-le un telefon. Intai asculta oferta lor si dupa informeaza-i ca ai un buget mult mai mic – spune concret cat esti pregatit sa ofertezi pentru camera (spre exemplu, daca ei iti spun 50 euro/noapte, tu spune ca le poti oferi 43 euro/noapte). Nu exagera cu discount-ul pentru ca avem si noi un tarif minim pe care il putem oferi pentru a ne acoperi cheltuielile.

Nu rezerva online.

De multe ori, hotelurile platesc comisioane acestor platforme, prin urmare si preturile vor fi mai mari si camera pe care o veti primi, mai mica. Hotelierii vor sa isi fidelizeze clientii directi si cea mai buna metoda pentru a face asta este sa le ofere un pret mai bun direct la receptie.

Rezerva prin agentii – cel mai bun pret

Agentii incheie contracte cu spatiile de cazare pe un tarif foarte mic pentru ca vand in cantitate mare. Cele mai bune preturi le vei gasi aproape intotdeauna in agentii pentru ca tarifele lor sunt cu 5-30% mai mici decat cele online (poate chiar si mai mici). Tarifele pot creste pe platformele online odata cu cererea, agentii in schimb prefera sa pastreze tarifele obisnuite indiferent de cerere.

Cand sa rezervi o camera de hotel

Ideal ar fi sa studiezi putin piata, iar peste cateva zile sa o faci iar pentru a observa care este strategia hotelurilor – daca isi cresc preturile sau daca le scad. In functie de gradul de ocupare, hotelierii scad sau cresc tarifele. Acelasi lucru il fac si daca mai au o camera sau doua la vanzare. Nu este in avantajul lor sa ramana cu o camera goala, prin urmare ori o vand la tarif foarte mare, ori la tarif foarte mic. Dupa noroc.

Fidelizarea oaspetilor – cuvant cheie

Incearca sa rezervi mereu la acelasi hotel si cere un discount de fidelitate sau un tarif special numai pentru tine pe care hotelul sa ti-l ofere indiferent de numar de nopti sau de perioada.

Calatoresti in interes de business?

Ai un foarte mare avantaj – tu esti oaspetele pe care il vor toate hotelurile pentru ca sansele ca tu sa revii sunt foarte mari. Propune-le sa inchei un contract de prestari servicii intre locatie si firma ta pe un tarif negociat fix.

Last Minute?

Greu de realizat, dar de multe ori inseamna cel mai bun pret. Prezinta-te direct la receptie (dupa ce afli intai prin telefon daca au disponibilitate) si spune-le ca sansele lor de a vinde camera respectiva sunt foarte mici deja avand in vedere ca aproape se incheie ziua, tu esti deja acolo pregatit sa le oferi suma X.

Am rezervat deja online. Ce este de facut?

Acesta este cel mai bun trick si de regula oaspetele care il foloseste este si el hotelier. De ce? Pentru ca doar un hotelier poate sti comisioanele foarte mari aplicate de platformele online. Spune-le ca iti anulezi rezervarea online daca iti fac un discount, ar trebui sa ti se ofere un pret cu minim 10% mai mic.

Sper sa va foloseasca aceste informatii si daca mai aveti si altele, nu ezitati sa le lasati intr-un comentariu mai jos. Voi reveni cu un articol despre cum sa rezervi un bilet de avion mai ieftin.

Pentru a sta la curent cu cele mai interesante informatii despre calatorii si hoteluri – SUBSCRIBE folosind formularul de mai jos.

Formular de subscribe
Aceasta este doar o imagine, formularul il gasiti mai jos.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top