fbpx

Solutii pentru hotelieri in plina pandemie

Traversam o perioada dificila si trebuie sa ne reorientam catre alti oaspeti. Mi-am propus sa fac o lista in acest sens care sper sa va fie de ajutor.

In primul rand, as vrea sa va spun ca exista si unitati de cazare norocoase care inca au clienti individuali. Locatii care se bazau pe turism intern dinainte de a incepe aceasta nebunie. In al2lea rand, va rog sa va adunati fortele si sa nu inchideti vanzarile… inca.

  1. Prima si cea mai la indemana optiune in aceasta perioada, ar fi sa ne oferim spatiile de cazare pentru carantina. As vrea sa clarific cateva aspecte legate de aceasta carantina. Nu presupune transformarea hotelului intr-un spital, ci doar izolarea celor veniti din afara Romaniei. Acesti oameni nu sunt bolnavi, iar daca dintre ei sunt persoane care au nevoie de atentie medicala – vor fi duse la spital. De asemenea, aceste persoane nu vor intra in contact cu stafful hotelului – vor ramane doar persoanele esentiale desemnate de administrator / manager (care vor utiliza alte cai de acces pentru asigurarea bunului mers).
  2. De amintit faptul ca nu toate business-urile isi inchid portile, iar cele considerate esentiale vor avea nevoie de staff extra care va trebui cazat undeva. Luati ca exemplu, magazinele Profi, Carreffour, Mega, etc. Acestea aduc personal din tara si trebuie sa le asigure cazare.
  3.  Nici medicii nu mai pot merge acasa pentru a elimina riscul raspandirii virusului la familiile acestora. Unitatile de cazare doritoare pot transmite emailuri catre DSP, CJ, Politia Locala de care apartin.
  4. Companiile isi repatriaza angajatii sau isi aduc angajati din afara Romaniei si sunt obligate sa ii izoleze timp de 14 zile. Contactati companiile din jurul locatiei dvs. sau contactati agentiile de profil.
  5. Agentiile sufera cel mai mult in aceasta perioada (sau cel putin asa cred eu). Este o perioada buna sa le contactam si sa exploram optiuni care sa fie avantajoase pentru ambele parti.

Zilele trecute am primit mai multe solicitari. Una a fost a unei companii care cauta cazare in zona Galati / Braila. Alta a fost pentru medici – Bucuresti. Alta a unei companii care cauta cazare in vederea izolarii staffului adus din afara Romaniei. Un lant cunoscut de magazine alimentare cauta un hotel intreg pentru stafful care se ocupa de aranjarea marfei la raft. Am primit chiar si o cerere de la o agentie imobiliara (cand au primit acestea dreptul de a face intermedieri turistice imi este neclar, dar nu este relevant). 

Turismul se misca. E drept, foarte incet si putin stingher. Va propun urmatorul lucru: trimiteti-mi un email cu locatia pe care o aveti, oras, numar de camere, numar de telefon si persoana de contact. Eu voi transmite mai departe, ori de cate ori primesc o solicitare, ce locatii sunt disponibile – daca sunt in zona de interes a clientului.

De asemenea, daca aveti solicitari si nu gasiti unitati de cazare – va rog sa ma contactati la maya@adnanamatei.ro.

Important! Nu doresc sa am calitatea de intermediar pentru a obtine beneficii financiare si nici nu imi asum raspunderea pentru eventualele colaborari.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top