fbpx

Profilul turistilor straini din Bucuresti – segmentul leisure

Aproape 45% dintre turistii straini sunt din segmentul leisure si aproximativ 25% sunt turisti business. Numarul de turisti este tot mai mare de la an la an – nu neaparat cu destinatia Bucuresti.

Vestea buna este ca avem turisti straini, vestea proasta este ca le oferim mai … nimic.

Diferentiati de buget, turistii straini aleg predominant hoteluri de 3, 4 sau 5 stele pentru o scurta escapada care are o medie de sedere de 3 zile. Cu asteptari mari si bani putini, turistii care vin in Romania sunt in cautare de un city break autentic si se lovesc de un Bucuresti neingrijit.

Hotelierii bucuresteni ofera servicii de top intr-un tarif mediu de 50 euro/noapte la 3 sau 4 stele in plin sezon – tarif cu mult sub restul capitalelor europene la care se adauga si problemele de lipsa de personal sau personal necalificat.

TOP TURISTI STRAINI IN BUCURESTI

  1. Israel (majoritari anul 2017, scadere cu cateva procente bune in 2018)
  2. Italia (majoritari 2018 cu o crestere de cateva procente bune)
  3. Germania
  4. Spania
  5. United Kingdom

Spania, UK si Olanda au inregistrat o usoara crestere anul acesta.

Cel mai mare buget pentru cazare, din studiile mele de piata, il au turistii din urmatoarele tari – Finlanda, China, Qatar, Kuwait si Monaco. Dintre cei din topul de mai sus, ii amintim pe turistii israelieni care desi sunt cei mai buni negociatori din piata turistica au un ADR mai mare decat al vecinilor europeni.

Ca si perioada de sedere, media este de 2.5 nopti si Book Window de 20 zile.

*Cifrele au ca sursa experienta mea ca si hotelier bucurestean si studii de piata care imi apartin. Acuratetea lor difera in functie de nisa de clienti a zonelor.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top