fbpx

Piata de flori Rahova – toaleta urbana

Combaterea comertului ilicit in Romania se practica numai la comerciantii corecti, cei care isi platesc taxele la zi. Timp in care zeci de florari se imbogatesc cu zecile de mii de lei pe noapte fara nici un fel de autorizatie, evident si fara sa plateasca vreo taxa.

Noapte de noapte, incepand cu 22:00, pe Calea Rahovei din capitala – langa Piata de Flori  – se practica comertul cu flori direct din masina. Nicaieri nu sunt amenajate cosuri de gunoi sau toalete publice, asa ca dupa ora 07:00 dimineata, toate le raman cetatenilor platitori de impozite care locuiesc in zona.

De mentionat sunt si buteliile la care se incalzesc acestia si care explodeaza iarna pe aceste strazi, zgomotele rezultate din derularea activitatilor practicate, acele zgomote interzise prin lege intr-o zona rezidentiala fix intre orele amintite mai sus, masinile de politie care ori nu sunt, ori sunt incarcate cu flori pentru sotii, iubite si pleaca mai departe.

La un moment dat, acesti florari si-au mutat activitatea in valea cu restaurante, langa Palatul Bragadiru, probabil si ei saturati de inghesuiala si de gura celor care locuiesc in zona. Dar, hop, acolo alte interese la primarie, desi in zona respectiva nu locuieste nimeni, sunt doar cateva restaurante care isi inchid activitatea la 22-23:00. Au reusit sa stea acolo cu masinile cateva zile la rand, impacati si florarii si locuitorii cand cateva masini de politie au venit sa ii mute inapoi. Anterior, cand existau conflicte in toiul noptii – nu vedeai nici macar o masina si daca indrazneai sa suni sa reclami la Politia Capitalei sau a Sectorului, erai amenintat cu amenda.

Acesta este motivul pentru care ne pleaca tinerii – coruptia.

Iaca asa, sunt mutati in curtea aluia care nu cotizeaza la ‘ai mai mari – a se citi nu da spaga. Din fata Pietei de Flori, au fost mutati la Palatul Bragadiru, de la Palatul Bragadiru au fost mutati in fata fostei fabrici de bere. Fix in fata unui hotel. Singurii contribuabili care isi platesc taxele prin venituri din liniste in perioada 22 – 07:00. Logic, nu? 

Atasez o filmare din 20.02.2019 si una din toiul noptii din luna 12.2018 a unui locuitor din zona. 

Multe din filmarile sau articolele negative din online au disparut. Pe strazi, iti este frica sa filmezi noaptea, iti este frica sa mergi pe strada. 

Inca un filmulet preluat de pe Youtube de la un “admirator” care adauga:

“Groapa de gunoi a Bucurestiului.. pesedist.. ori pedelist unde gunoiul este un lucru bun..”

Update 25.02.2019 s-a facut urmatoarea adresa catre Politia Locala, acea politie platita din banii nostri. Oare cat le mai permitem sa rada de noi pe banii nostri? 

Update 01.03.2019

Cand am postat acel articol despre Piata de Flori, nu am transmis nici o secunda ca “florile/florarii sunt cea mai mare problema a tarii noastre”. Am zis ca daca vrem autostrazi, scoli si spitale – comertul ilegal de acest gen si coruptia trebuie sa dispara din Romania. Am spus ca daca vrem locuri de munca bine platita, antreprenorii trebuie sa fie respectati de catre statul roman, nu “scuipati in fata” ca in exemplul din acel articol sau in articolul publicat de Profit.ro legat de Lido.Problema cu parcarile nu am intalnit-o doar in Bucuresti, ci si in alte orase turistice precum Sinaia (dar unde spre deosebire de Bucuresti, primarul Vlad Oprea a creat locuri de parcare – platite direct catre primarie). In concluzie, un singur om – fie el si afacerist cu lant hotelier – nu poate schimba Romania daca nu are buget “la negru” pentru a schimba lucruri “la negru”.Noi avem nevoie in primul rand ca organe de stat precum Politia sa respecte legea, nu legea primarului. Cei din privat infrumuseteaza Romania, construiesc si au grija de afacerile lor – chiar daca inainteaza impotriva vantului. Dar de multe ori, langa ei se ridica asemenea “corturi” fara autorizatie, fara sa plateasca dari catre stat – si in acele momente – ne intrebam inevitabil pentru ce ne sacrificam timpul?Pentru profit ar spune unii, dar oare de cat “profit” are nevoie un om pentru a trai decent?

UPDATE 30.07.2019 – s-au mutat florarii. Nu unde nu mai deranjeaza pe nimeni, ci unde deranjeaza pe altii.

UPDATE 01.09.2019 – s-au mutat fix in fata hotelului, Politia afirma ca nu mai au voie in Piata de Flori, nici in fata ei, nici pe langa ea – doar in fata hotelului si a celor mai selecte restaurante din Bucuresti – in fiecare noapte.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top