fbpx

Guvernul ajuta turismul romanesc – TVA 5% – Glumiti, nu?

Am citit acest titlu dimineata dinainte sa ma dezmeticesc. Am fost socata. Guvernul ajuta turismul romanesc – am citit, am dansat putin in pat, dupa am citit restul – TVA 5%.

Asta nu este ajutor – este o masura de bun simt care ne trece in rand cu lumea. Ajutor putem considera tichetele de vacanta. Acelea da ajutor pentru hotelierii din provincie.

 

Cum ramane cu micii hotelieri?

Stiati ca si la 15 si la 100 de camere ai nevoie de aceeasi forta de munca? Tot 4 receptioneri, tot un om pe vanzari, tot minim 2 cameriste si tot un om pe tehnic ai nevoie. Diferenta totusi intre cel de 15 camere si cel de 100 de camere este de cateva sute de mii de lei.

Uite de asta avem nevoie, draga guvern. De forta de munca. Stii de ce altceva avem nevoie? De promovare internationala ca destinatie. Dar despre asta am vorbit mult, deja prea mult.


 

Stiti de ce romanii nu vor un loc de munca in hotelarie? Pentru ca noi, hotelierii, nu ne permitem!!!! Ce ai zice sa ne dai o mana de ajutor sa ne permitem macar echipa completa, daca nu oameni in plus sau salarii mai mari sa putem oferi servicii la nivel cu Europa.

In Europa, hotelurile mici au servicii mult mai bune decat hotelurile mari – isi permit oameni si isi permit sa ii educe.


 

Scad contributiile pentru salariatii din turism?

Vrei sa oferi ajutor? Scade contributiile salariatilor pentru turism, pentru sezonieri. Incurajezi angajarile pentru industria cu cea mai mare crestere, iar in Romania cresterea va si mai impresionanta – suntem totusi cu zece ani in urma tuturor.

Anticipeaza viitorul si lasa prezentul. 1 din 10 joburi sunt in ospitalitate si cat de curand statistica va fi in favoarea noastra, haide sa fim primii si la altceva decat internet pentru prima oara.


 

Educatie si scoli de ospitalitate

Asta da masura care combate munca la negru fara sa ridici un deget. Asta da masura care aduce turisti, care ne permite sa ne educam singuri angajatii daca tu – Romania – nu o faci.


 

Salarizarea pentru munca in ture

Rezolva ceva cu salarizarea pentru munca in ture. M-am saturat sa le explic oamenilor mei de ce luna aceasta castiga 1120 lei net pentru ca au iesit sub numarul de ore din luna si luna urmatoare castiga 1690 lei net pentru ca au facut ore suplimentare. Nu este normal asa ceva!

Romanul se angajeaza pe un salariu fix pe luna pentru ca asta este mentalitatea, nu pe numar de zile lucratoare din luna si nu isi permite nimeni sa ii adauge la un salariu de incadrare sa zicem de 2000 lei net – sporurile pentru ca ar castiga mai mult decat un director in lunile acelea cu 23 de zile lucratoare.

Unele banci nici nu iau in calcul in eventualitatea unui credit sporurile sau orele suplimentare, desi el angajatul munceste din greu pentru venitul respectiv. Sunt revoltata pentru echipa mea.


 

Salarizare in programa scolara

Vrem cursuri de salarizare la liceu. Este important sa stim lucrurile astea pentru ca este imposibil sa ii explici la o femeie cu 10 clase de varsta cu bunica ca nu exista “banii in casa” pe care ii asteapta (apropo, ce sunt aia?). Explica tu de ce salariul se da la o data fixa si ca imprumutul se face la banca, nu la angajator prin santaj “ca imi dau demisia”.

Guvernul ajuta turismul? Vom vedea.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top