fbpx

Booking.basic – o necunoscuta pentru hotelieri

Booking.com

Cel mai puternic OTA – detine cea mai mare parte din piata, cel putin pe Europa. Desi joaca hotelierii pe degete dupa bunul plac, la vanzare nu are mereu cel mai bun pret. Tocmai din acest motiv, ne place noua acest OTA. Vinde si scump si ieftin si important este ca vinde cel mai mult.

Probabil ati remarcat acest tarif nou insotit de sigla Booking.basic ca in poza de mai jos dar si de mentiunea ca tariful este nerambursabil si ca nu poti solicita modificari ulterioare.

Imaginati-va impactul unui jucator atat de puternic precum Booking.com daca ar avea garantat cel mai mic pret prin preluarea de tarife de pe alte platforme. Practic are hotelurile, are clientii si tot ce ii mai lipseste … este pretul.

Scopul unui hotelier ar trebui sa fie sa scape de plata comisioanelor de tip % indiferent de tarif. Singurul motiv pentru care ne-a convenit colaborarea cu aceste OTAuri a fost faptul ca puteam vinde mai scump. Sa vindem si la cel mai bun pret, sa dam si comision – mai bine nu.

 

Image result for booking.basic

Dragi hotelieri, v-ati lovit de Amoma? Acel “OTA” pe care apare hotelul dumneavoastra, dar cu care nu aveti contract? Un OTA care efectiv distrugea si ultima farama de paritate existenta doar pentru ca obtinea un 1% profit. Acest site nu are cel mai probabil nici macar un singur hotel in portofoliul de contracte, dar vinde in mod direct la tarife de wholesaler – am depistat acest lucru facand o rezervare, evident nerambursabila, iar in mail mi-a intrat New Booking from GTA. Mai sa fie…

V-a anuntat Booking.com pe vreo unul dintre voi ca incalca contractul urmand exemplul Amoma? Personal, eu nu am primit nici un mail si nici nu am semnat ca as fi de acord cu asa ceva. Am gasit totusi ceva informatii despre asta in Privacy Policy:

Booking.Basic: We may enable you to book Booking.Basic. Booking.Basic entails that your reservation is facilitated by Trip Provider different from the booked accommodations. As part of the reservation process, we will be required to share some of your personal data that is relevant for the reservation with this business partner. If Booking.Basic is used, please review the information provided in the book process or consult your reservation confirmation for more information about the Trip Provider and how your personal data is further processed by them.

De ce ar trebui sa ne ingrijoram daca vedem acest Booking.basic la locatia noastra?

Pentru ca tarifele noastre preferentiale sunt redistribuite prin incalcarea contractului, sunt mai mici decat tarifele de vanzare pentru ca la origine sunt tarife nete sau sunt prezente intr-o piata diferita decat cea aleasa de hotelier, fie au alte conditii de rezervare decat cele impuse prin contract.

Cel mai mare pericol ramane totusi faptul ca potentialului oaspete i se arata preturi diferite pentru acelasi produs. Este un fel de  “hotelurile nu sunt serioase, dar iata noi cei de la Booking.com suntem alaturi de tine”.

1 thought on “Booking.basic – o necunoscuta pentru hotelieri”

  1. Pingback: De ce nu ar trebui sa te intereseze reviewurile unui hotel

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top