fbpx

Book Everything – un startup de tehnologie pentru hoteluri

In spatele oricarui proiect de succes sta o echipa de tineri, romani in cazul nostru, cu multa energie, ambitie, dar si experienta. Viziunea lor este peste tot ce am intalnit pana acum luand in considerare ca majoritatea proiectelor au in centrul atentiei clientul, nu hotelierul. 

Am decis sa fac un scurt interviu cu acesti tineri, intrucat ma regasesc atat in postura hotelierului, cat si a programatorului dornic sa digitalizeze industria hoteliera. Despre mine, in cea de-a doua postura, va voi povesti la finalul acestui articol. 

Emanuel mi-a raspuns la cateva intrebari in calitate de reprezentant al echipei Book Everything.

Cu ce anume se ocupa Book Everything?

Ne-am propus cumva sa reinventam roata, fara a pune presiune pe hotelieri cum o fac alte parti din industria turismului sau OTA-urile. Precum unele dintre cele mai bune si utile lucruri/inventii actuale, am luat ceva deja existent si ne-am decis sa facem totul mai simplu, mai fluid, avand o viziune spre viitor. 

Este Book Everything un OTA, sa inteleg?

Lasam oaspetii in grija unitatilor de cazare desi structura produsului nostru este gandita si pentru ei, la momentul rezervarii – they’ll love it! Ne-am concentrat insa atentia spre hotelieri pentru a le usura procesele zilnice si a le aduce mai multi oaspeti. Este un OTA in spate, dar inovatia nu este acesta si din acest motiv nu as dezvolta foarte mult aici.

Book Everything Unlimited este un vis devenit realitate atat pentru noi, cat si pentru hotelieri speram. Este un startup specializat in tehnologie si marketing pentru hoteluri, dezvoltat si creat astfel incat sa intalneasca cu precizie nevoile zilnice ale hotelierilor. Ne mandrim cu softul nostru, e fascinant cat de simplu e de utilizat si cat de fluid este.  

Pentru ca lucrez in domeniu, stiu foarte bine ce inseamna managementul complet al unui hotel. Este complesitor uneori! 

Voi face doar o scurta prezentare a acestor elemente, dar per total sunt informatii greu de accesat de catre hotelier de unul singur, mai ales pentru ca aceasta industrie este cunoscuta pentru modul de lucru “one man show”.

Ei bine, “one man” nu poate avea experienta si in administrare si in online si in vanzari precum o echipa. Aici intervenim noi. Dorim sa dezvoltam o serie de tool-uri pentru a va usura munca si pentru a acoperi lipsa acestei echipe.

Deci nu este un OTA, nu este intocmai un channel manager, ce este?

O serie de tool-uri, dupa cum am spus. Printre cele deja dezvoltate sunt: 

Calendarul WordPress / (sau integrat cu propriul website) – acest sistem de rezervari poate fi foarte usor integrat pe website-ul tau, iar utilizatorul poate face rezervarea in mai putin de 1 minut! 

Detine un Dashboard pentru receptie, usor de utilizat si se sincronizeaza in timp real cu orice alta platforma (ex: Booking, AirBnB etc.). 

Calendarul Facebook – “bijuteria” noastra si primul produs lansat de catre Book Everything, la inceputul anului 2021. Acest tool este singurul de acest fel la nivel international – pe scurt este singurul sistem de rezervari compatibil cu Facebook din lume (aprobat de Facebook de asemenea). Se sincronizeaza cu calendarul instalat pe website si cu oricare alte platforme, astfel incat nu va exista niciodata problema suprapunerii de rezervari (overbooking). Creste rata de conversie a clientilor.

Ambele calendare au optiuni complete pentru tot procesul de rezervare efectuat de catre oaspete si cele necesare pentru hotelieri / receptie. Personalizarea anumitor elemente o vom face cu drag, atunci cand este se doreste. 

Calendarul Google – in curs de integrare, estimam ca va fi disponibil pentru hotelieri la sfarsitul anului sau chiar din toamna. Cei mai multi hotelieri sufera de lipsa unei integrari in motorul de cautari Google deoarece utilizatorul se indreapta catre alte site-uri pentru a efectua o rezervare si astfel platesc un comision mai mare. Scopul nostru este sa cream un sistem complet, integrat armonios, care sa favorizeze aducerea a mai multe rezervari si rapoarte complete, care pot fi de ajutor, de exemplu, departamentului de marketing. 

Ce comision percepe Book Everything?

Pentru calendare, noi am hotarat sa percepem un comision de 5% pentru plata la receptie si 8.5% pentru plata cu cardul. Oricum ar fi, punem hotelul pe primul loc si comisionul nostru va fi maxim 10% pentru platforma de rezervari care le va oferi acces si la celelalte tool-uri pe care intentionam sa le dezvoltam.

Vom avea OTA si cele trei calendare. Va opriti doar la acestea?

Nu, parcursul anului 2021 e plin de inovatie si vom lansa urmatoarele: 

Incepand cu luna Septembrie vom lansa o platforma care va consta intr-un modul complex de verificare a prezentei hotelului tau in mediul online! Acesta va fi disponibil pe website-ul nostru si odata ce vei introduce cateva informatii vei avea afisate rapoarte si chart-uri ce tin de statusul locatiei tale in online pe care ti le-ar oferi o agentie de marketing pentru o suma consistenta de bani. 

Ulterior, luam in calcul sa adaugam optiunea de channel manager, dar si revenue management. Mai sunt si altele la care lucram care vor fi lansate pana la sfarsitul anului, dar despre acestea vom vorbi cu alta ocazie. 

Cu siguranta vom mai auzi de Book Everything, pentru moment doar atat am reusit sa “extrag” de la Emanuel. L-am rugat sa lase si un link unde se pot inscrie hotelierii pe care il veti regasi aici: 

Am gandit de ceva timp o platforma pentru administrare si management la care voi lucra impreuna cu cei de la Book Everything si speram sa fie gata de lansare pana in 2022. Aceasta va putea fi integrata cu celelalte soft-uri mentionate, creand un mediu hotelier digital sanatos, modern si integrat! 

Intre timp poti citi mai multe despre prezenta online aici, in articolul despre Google Analytics.

Va tinem la curent!

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top