fbpx

Avantajele unui job in hotelarie

In hotelarie este ca in ….

Ups!

Nu este ca nicaieri. Este frumos si epuizant.

Iata 10 avantaje ale unui job in hotelarie.

Pe langa avantajele oricarui job (discounturi, mese, etc) sunt cateva de care chiar ar trebui sa tii cont daca planuiesti sa te angajezi intr-un hotel.

  1. Program flexibil. Este un job pentru care trebuie sa oferi flexibilitate si vei primi acelasi lucru inapoi. Nu este un job tipic 8 – 16 si desi in mod normal este un dezavantaj, pentru unele persoane poate fi o binecuvantare.
  2. Poti incerca joburi noi. Ospitalitatea este un domeniu atat de divers incat mereu poti avansa sau schimba job-ul chiar si fara sa iti parasesti locul de munca si colectivul. Sunt atat de multe optiuni incat nu te vei plictisi niciodata. Plus ca turismul este in continua evolutie, ba chiar este industria cu cea mai crestere.
  3. Educatie de la A la Z in business. Un hotel are de toate: Marketing, Contabilitate, IT, Vanzari, Resurse Umane, Concierge, etc. Poti obtine experienta cam in orice domeniu fara sa cheltui un leu pe cursuri.
  4. Esti un Ambasador. Reprezinti o tara intreaga in fata oaspetilor veniti din toate colturile lumii.
  5. Dinamism. Nu te poti plictisi, totul se schimba permanent – de la preferintele oaspetilor si tarife pana la competitie si evenimente.
  6. Este distractiv. Este interesant sa comunici cu oameni din toate colturile lumii, sa afli lucruri noi, sa lucrezi intr-un mediu placut in care se intampla lucruri noi in fiecare zi.
  7. Experienta nu este necesara. Pentru majoritatea pozitiilor, nu ai nevoie de experienta! Ar fi ideal sa ai ceva cursuri sau cunostinte in domeniu, dar poti incepe de jos fara sa stii prea multe si este usor sa inveti si sa avansezi daca muncesti din greu.
  8. Colegi ospitalieri. Pentru ca lucrezi intr-un domeniu in care trebuie sa fii prietenos si entuziast, colegii sunt sociabili si distractivi, iar atmosfera la munca este foarte relaxata.
  9. Fara criza economica. Chiar si in perioade de criza, oamenii tot au nevoie sa manance si de un loc unde sa doarma, prin urmare este foarte putin probabil sa ramai fara loc de munca. Cel mai probabil, hotelaria va exista atata timp cat vor exista si oamenii.
  10. Creativitate. Indiferent de postul pe care il ocupi, fie ca e in bucatarie sau la receptie, mereu vor exista noi metode sa oferi o experienta cat mai placuta si mai interesanta oaspetiloc.

Unul din cele mai grozave lucruri, este ca tu vei face diferenta in viata oaspetilor. Tu vei fi amintirea cu care ei pleaca – exact cum si tu te intorci din concediul tau cu o experienta care este foarte importanta pentru bunastarea ta mentala si fizica. Jobul tau este sa faci oamenii fericiti prin calitatea serviciilor oferite si personalitatea ta.

 

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top