fbpx

Antreprenoriat, HoReCa si COVID-19

Tot citesc pe diverse grupuri pe Facebook cat de revoltati sunt antreprenorii romani. Revoltati si disperati. Chiar credeam ca ne-am acomodat cu ideea ca statul roman nu ne va oferi niciodata ajutor, se pare ca m-am inselat. Sa va spun sincer, o speranta exista undeva si in mine pana astazi. Asteptari nu mai aveam de mult timp…

Solutii pe timp de criza?

Nu am mai mult decat cateva recomandari pentru hoteluri si le voi nota ulterior in speranta ca va pot fi de ajutor. Intre timp, cea mai buna solutie ramane sa fim inventivi si sa ne ajutam intre noi.

.


.

Industria hoteliera S.O.S.

Probabil ati remarcat deja ca emailul arata ca in high season, doar ca e un high season pentru anulari. Este trist, dar este o realitate la nivel global pe care nu o putem opri, insa sunt cateva lucruri pe care le-am putea face pentru a ne proteja businessul.

  • Curatenie generala. In acte, in cladire, in vanzari, in contabilitate. Atata timp cat sunteti pregatiti sa sustineti financiar putinul staff dornic de munca si pe timp de coronavirus.
  • Carantina. Veniti in intampinarea celor de la DSP, primariilor cu o oferta prin email si cu putin noroc va tineti businessul pe linia de plutire.
  • Politici. Revizuiti politicile de anulare pentru a incuraja oaspetii care inca calatoresc.
  • Contactati. Contactati afacerile care au exces de cerere in prezent si oferiti-va serviciile de cazare acestora. One never knows…
  • Amanati, nu anulati. Cautati intelegere la parteneri si oaspeti inainte de a renunta complet.
  • Comunicati. Tineti legatura cu agentiile pentru ca #salvatiturismul este un front de razboi, insa un front unde nu sunteti singuri.
  • Promovati NU. Este timpul sa incetam promovarile platite, dar putem folosi acest timp pentru a lucra la imagine si ulterior sa putem promova o imagine mai buna.
  • Oferte. Este un moment in care putem afirma ca pretul mic trece primejdia rea. Profitati.
  • Protejati. Asigurati-va ca depuneti tot efortul in vederea mentinerii unui spatiu #coronavirus free atat pentru oaspeti, cat si pentru staff.

.


.

Ce facem cu angajatii?

Ne rugam. Nimic mai mult. Ne rugam impreuna, unii de altii, depinde. Ideal este ca orice decizie sa fie luata de comun acord si in interesul firmei. In caz contrar, dragi antreprenori, acesta nu este primul nostru rodeo cum se spune… Dupa ce trec aceste vremuri, doua palme si de la zero pentru ca doar prima oara este mai greu. Si inceputul. Dar am trecut noi peste #coronavirus si peste relatia asta toxica cu statul. Asadar avem puterea de a pune iar caramida peste caramida, desi ar fi de preferat sa o facem prin China, Germania… Intelegeti voi.

Un business este doar matematica, nu sentimente.

Sau cel putin asa ar trebui sa fie, dar suntem oameni si ne atasam in timp. Ne atasam de ce am cladit, de echipa cu care am cladit, de familia oamenilor nostri si vrem sa ii stim bine. Si daca este loc, faceti bine. Daca nu, mai bine lasati sentimentele deoparte pentru moment. Cand totul va trece, veti putea gandi iarasi pentru toti acestia. Este datoria statului sa ingrijeasca oamenii care platesc taxe. Tu, dragule antreprenor, nu ii poti hrani pe toti.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top