fbpx

Visuri in vremuri de coronavirus

Astazi am primit un email semnat “a dreamer”. Date fiind vremurile pe care le traim, acest email mi-a reamintit ca nu este gresit sa fii visator, idealist… Gresit este sa nu fii.

Chiar zilele trecute, pe un grup de antreprenori, imi scrisese cineva ca scriu idealisme pe blog. Sunt constienta ca poate uneori am tendinta de a visa, dar niciodata nu am inteles ce este gresit la acest lucru.

Daca nu s-ar visa la posibilitatea de a concepe un vaccin pentru COVID-19, oare l-am mai obtine?

Daca nu s-ar visa la o lume mai buna, oare prezentul ar mai exista?

Traim intr-o societate care abuzeaza omul corect, modest si visator. Trei calitati esentiale pentru orice om. Cel putin din punctul meu de vedere. Ne este frica ca ne pierdem business-ul, dar nu ne temem ca ne pierdem esenta umana. Traim vremuri grele, dar si triste. Daca ne pierdem business-ul, nu ne pierdem pe noi. Multi nu reusesc sa separe afacerea de sine.

Face parte din #culturaambalajului, intens promovata de Romania si de Europa. Nu stiu cum este in China sau Japonia, dar aceasta cultura nu exista in SUA. In state, exista doar acei oameni cu un vis. Oameni care viseaza la Wall Street, oameni care viseaza la a face un calculator in garaj sau viseaza sa fie artisti internationali. Dar motivele lor sunt altele.

Cumva, americanii inteleg ca suntem diferiti, unici si fiecare are skill-urile sale. Ei cred in completarea societatii, nu in uniformizarea acesteia. La naiba, in Times Square NYC, sta unul in chiloti si canta la chitara. Chiar si acest moment in care tu citesti aceste randuri. El a avut un vis candva si acum si-l traieste zi de zi. Tipul asta este cunoscut tuturor sub numele de “Naked Cowboy” si nu exista persoana in NYC care sa nu il cunoasca.

Naked-Cowboy-Face-mask-Coronavirus-Times-Square-NYC

Nu pot sa nu ma gandesc ca acest #coronavirus ne da batai de cap tocmai pentru a ne aminti diversitatea noastra si pentru a ne da un imbold sa fim cine suntem.

Sa fim oameni mai buni si dupa ce acest virus va pleca. Sa facem ceva acum pentru a aduce plus valoare. Sa ne luam jobul mai in serios, sa ne deschidem mai mult, sa incetam sa facem lucruri de dragul societatii, dar care nu aduc nici un aport.

Sa fim noi medicii care trateaza Romania. 

Suntem atat de nuantati si tocmai asta este frumusetea noastra. Nu ne luati aripile.

2 thoughts on “Visuri in vremuri de coronavirus”

  1. Chiar sunt curios daca oamenii vor fi la fel dupa ce se va termina cu acest virus… Eu cred ca destui se vor intoarce la comportamentul lor de dinainte… Din pacate.

  2. Sa stii ca si eu am aceeasi curiozitate. Cel mai probabil va fi o palma pentru multi, dar pe care si-o vor aminti pentru prea putin timp.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top