fbpx

HoReCa – Coronavirus in loc de UEFA

Deja nu mai este un secret ca situatia nu este tocmai roz in HoReCa. Desi autoritatile mentioneaza ca au scazut vanzarile cu 30% in hoteluri, realitatea este cu totul alta. Daca exista grad de ocupare de 30%, atunci acele hoteluri au un management exceptional.

In nici macar una dintre locatiile noastre, indiferent de oras, nu exista grad de ocupare de 30%. Vanzarile au scazut inca din luna februarie intrucat o buna parte din oaspeti erau italieni, israelieni sau din alte zone afectate. Oricare alte rezervari ramase in martie si aprilie, s-au anulat ulterior.

Inca nu s-au anuntat masuri de preventie care sa vizeze strict HoReCa, singura exceptie fiind evenimentele. Inca nu s-au anuntat masuri care sa ajute firmele sa depaseasca acest moment greu din punct de vedere financiar. Guvernul este reticent in a lua masuri, dupa modelul Italiei, pare sa astepte inrautatirea situatiei si haosul general. Pe romaneste, as spune mai degraba ca primeaza interesele statului. Inca o data, autoritatile sunt depasite de situatie…

Este un moment in care trebuie sa oferim si sa primim intelegere atat de la angajati/angajatori, cat si de la partneri/clienti. Este un moment in care ne bazam pe antreprenorii curajosi care vor sa mentina rotile economiei mergand. Acestia au invatat sa nu se mai bazeze pe stat in momente de criza. Guvernul nu va taia din cheltuieli pentru ca nu are de unde – nu prea poti taia pensii si salarii, dar asta se intampla cand te lafai pe banii sistemului privat crezand ca nu vor exista consecinte. In prezent, privatul nu se mai poate sustine nici pe el, dar sa mai sustina si statul.

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top